Kiipeile itsesi korkeuksiin HopLopissa

Kiipeillessä kurkotetaan korkeuksiin ja päästään kokemaan huimia seikkailuja, jotka opettavat lapselle elämän tärkeitä taitoja hulvattoman hauskalla tavalla. Kapua ylös vaikkapa HopLopin tulivuorelle ja moikkaa perheenjäseniä yläilmojen jännittävästä näkökulmasta.

HopLop kiipeilyseinä
HopLop pomppuliukumäki

Kiipeily kehittää ja hauskuuttaa

Kiipeily voi olla hurja kokemus, hauska harrastus tai mukava tapa viettää aikaa läheisten kanssa. Lapsi saa touhutessaan paljon hyödyllisiä oppeja elämän suuriin seikkailuihin, minkä lisäksi kiipeily edistää muun muassa seuraavia asioita.

 • Kunnon parantaminen. Lapsen kunto kohenee kuin itsestään hänen liikkuessa ja luikerrellessa kohti huippua. Lisäksi kiipeily tarjoaa koko perheelle hauskaa tekemistä ja roppakaupalla liikunnan iloa! 
 • Ongelmanratkaisukyky. Korkeuksiin ei pääse aina ensimmäisellä yrityksellä ja kiipeily kannustaa käyttämään älynystyröitä parhaimman reitin löytämiseen. Lapsen haastaessa itseään hän oppii ratkaisemaan ongelmia sitkeästi ja itsenäisesti. 
 • Motoriikka. Kiipeilyn avulla lapsi hahmottaa kehonsa mittasuhteita, kykyjä ja ketteryyttä. Lisäksi kiipeily voi auttaa kartoittamaan maailmaa ja sen mittasuhteita kolmiulotteisesti leikin varjolla. 
 • Rohkeus. Epäonnistumisten voittamiseen tarvitaan rutkasti rohkeutta. Mikään ei peittoa sitä tunnetta, kun lopulta valloitat tulivuoren ja liut alas voittajana.
 • Keskittyminen. Korkealta tipahdetaan helposti, jos keskittyminen herpaantuu. Kiipeily voi olla lapselle hauska keskittymisharjoitus, josta voi hyötyä myös kotona kotiläksyjen parissa.
 • Yhteistyö. Aina ei voi onnistua yksin. Onneksi tarvittaessa voi pyytää kaveria tai aikuista avuksi ratkomaan parasta reittiä. Napatkaa kaverit, sisarukset ja serkut matkaan kiipeilyretkelle.  

Jokaisen kiipeilijän unelmapaikka

HopLop tarjoaa huiman hauskoja kiipeilymahdollisuuksia eritasoisille kiipeilijöille. Meillä voi testata kiipelykykyjä siisteimmissä kiipeilytelineissä ja riemukkaissa pomppulinnoissa. Jos uskaltaa, voi myös kavuta jännittävän korkean tulivuoren seinämille. Pystytkö voittamaan itsesi kiipeämällä tällä kertaa korkeammalle kuin viimeksi? 

Moni hauska leikkipaikka löytyy kiipeämällä ja korkeuksissa piileksii muun muassa startit HopLopin hurjan hauskoihin liukumäkiin. Luiskahda alas esimerkiksi donitsiliukumäestä tai tykitä palloja korkeuksista huippusuosituilla pallotykeillä. Kaikki telineemme ovat iloisen värikkäitä, pehmustettuja ja suunniteltu lasten mittojen mukaan. Lapset saavat seikkailla meillä joko yhdessä tai aikuisen kanssa, ja kouluikäiset myös itsenäisesti leikkiluvalla. Tulkaa testaamaan ketteryyttänne lähimpään sisäleikkipuistoon.

Hullaannu kiipeilystä turvallisuudesta tinkimättä

HopLopissa tärkeintä on huolehtia turvallisuudesta ja yhteisistä leikkisäännöistä. Näin kaikilla HopLopissa seikkailevilla sankareilla on hauska päivä ja vältymme yhdessä haavereilta. Korkeuksiin kurottaessa on tärkeää muistaa niin oma kuin muidenkin turvallisuus.

Tässä muutamia vinkkejä turvalliseen kiipeilykokemukseen:

 • Valloita tulivuori kiipeämällä kiipeilyotteita, eli tulivuoren seinämään kiinnitettyjä paikkoja käsille ja jaloille. Laskeudu alas liukumäkeä pitkin. Älä juokse alas tai laske tulivuoren sivuilta, koska saatat silloin vaarantaa muiden kiipeilijöiden turvallisuuden. 
 • Laske liukumäkeä alas jalat edellä yksi laskija kerrallaan. Näin lasku sujuu kaikilta turvallisesti.
 • Telineissä kiipeillään yksi kerrallaan, niin ei vahingossa astuta kaverin sormille. Odota siis vuoroasi, jos kiipeilypaikka on varattu.
 • Jos olet epävarma kiipeilytaidoistasi, ota aikuinen mukaasi varmistamaan seikkailujesi turvallisuus.
 • Nykäise tarvittaessa henkilökuntaamme hihasta, jos kiipeileminen ja turvallisuus mietityttävät.
HopLop perheravintola

Muista välttää nälkäkiukku

Tulivuoren valloittaminen ei onnistu tyhjällä vatsalla, joten muistakaa vesipullo ja välipalatauko. Nälkäkiukuissa kaverille hermostuu helpommin ja energiavajeesta johtuva kinaaminen voi pilata lempparileikit. HopLopin ravintola pitää sekä vatsan että mielen tyytyväisenä, joten tervetuloa nauttimaan riemukkaasta kiipeilystä hyvin ravittuna!