Liukumäki viettää vauhdikkaisiin leikkeihin

Vaikka liukumäen idea on aina kiidättää leikkijä ylhäältä alas, miten matka kulkee on jokaiselle liukumäelle oma. Mennäänkö suoraa kiitoa vai onko matkan varrella kumpuja ja pomppuja? Vai pujahdetaanko liukumäkeen putken sisälle kiemurtelemaan?

Vauhdin huumaa liukumäessä

Hoplopista löytyy monenmoista vauhdikasta vaihtoehtoa liukumäkien ystäville. Testaa kaikki ja löydä suosikkisi.

HopLopin tulivuori

Seikkaile tulivuorella

Kiipeä hurjan tulivuoren huipulle ja syöksy alas vauhdikasta liukumäkeä pitkin. Tulivuoren liukumäki on pisin ja lähtee korkealta. Uskallatko liukua huimaan vauhtiin?

Syöksy ulos käärmeen suusta

Miltä näyttää käärmeen sisällä? Käärmeliukumäessä pääsee näkemään hurjan suuren käärmeen sisältä päin. Ensin kiemurreellaan käärmeen läpi ja lopuksi hypätään ulos sen suusta. Pujahda käärmeen sisuksiin, jos uskallat.

Liu alas aaltoillen

HopLopin aaltoliukumäessä voit kuvitella olevasi meren aalloilla. Aaltomäki on sininen kuin meren vesi ja siinä on pieniä pomppuja. Laittakaa mielikuvitus testiin ja kuvitelkaa kelluvanne meren aalloissa matkalla alaspäin.

HopLopin pomppuliukumäki

Pompahtele liukupompussa

HopLopin veikeät ilmatäytteiset liukumäet pompauttavat leikkiin. Liukupomppu on iloisen värikäs liukumäki pienillä pompuilla, jossa voit kiipeillä, pomppia sekä laskea mäkeä. Koe vauhdin huuma ja anna liukupompun pompautella sinut matkaan.

HopLopin rullaliukumäki

Hassun hauskat rullat kutittavat liukuessa

Huisinhauska rullaliuku on jotain aivan muuta kuin leikkipuiston kova mäki. Rullaliukumäessä lasket pienten rullien päällä, jotka kutittavat matkalla alas.

Hyppää donitsin kyytiin liukumäessä

Jos makeat dontisit maistuvat, niin odottakaahan kun näette HopLopin donitsiliukumäen. Ennen alas laskemista istahdetaan jättimäisen donitsin päälle. Jokaiselle on oma donitsinsa, joka vauhdittaa laskua alaspäin.

Turvallisesti liukumäessä

HopLopissa leikit sujuvat ja kaikilla on hauskaa, kun noudatetaan yhteisiä sääntöjä. Turvallisuus on hauskanpidon ohessa kaiken A ja O, joten pidetään aina mielessä HopLopin leikkisäännöt. 

  • Yksi kerrallaan. Leikit ovat aina hauskempia porukalla. Liukumäkeen mahtuu kuitenkin aina yksi huimapää kerrallaan. Odota siis, että kaveri on liukunut alta pois ennen kuin hyppäät seikkailuun.
  • Katso onko reitti selvä. Liukumäki vie usein kovaa vauhtia ja siksi pitää aina katsoa, ettei matkan varrella ole esteitä tai muita leikkijöitä. Näin vältytään törmäyksiltä ja kompuroinneilta.
  • Ota mukava asento. Osaatko oikeaoppisen laskutyylin? Turvallinen tapa laskea menee näin: istutaan alas ja laitetaan jalat menosuuntaan päin. Kädet pysyvät rinnan päällä.
  • Kovaa vauhtia: Liukumäessä laskeminen sujuu parhaiten, kun vauhtia ei pysäytetä ennen loppua tai jarrutella käsillä.
  • Liukumäessä lasketaan vain alaspäin. Liukumäet on tarkoitettu laskemiseen. Siksi liukumäessä ei seisota, kiipeillä tai kävellä ylöspäin.
  • Donitsiliukumäessä lasketaan turvallisesti yksi kerrallaan. Muista pitää kädet ja jalat donitsin sisäpuolella.

Testatkaa tällä leikkimielisellä testillä koko perheen voimin, kuka tuntee HopLopin turvaohjeet parhaiten – palkinnoksi voitte sopia vaikkapa, että voittaja saa valita leikkipäivän ensimmäisen liukumäen!

HopLopin pallomeri