Trampoliini kutsuu leikkiin ja liikuntaan

HopLop pelastaa leikit kun ulkona sataa kuin saavista kaatamalla tai olohuoneen sohva ei olekaan tarpeeksi joustava hurjia ilmalentoja varten. Sisäleikkipuistoissamme lapset hyppivät ja pomppivat turvallisesti hulvattoman hauskoilla jättitrampoliineilla. Hauskanpidon lisäksi hyppiminen on erinomaista liikuntaa lapselle. Pomppiessa syke nousee ja aika vierähtää hujauksessa.

Trampoliinit - Hauskaa ja hyödyllistä liikuntaa

Hauskanpidon lisäksi trampoliinilla hyppiminen on hyödyllinen aktiviteetti lapsen fyysiselle kehitykselle ja kasvulle. Lapsen koko kroppa aktivoituu, kun kädet ottavat vauhtia ja jalat ponnistavat hurjapäisiin hyppyihin. Myös mieli nauttii vauhdin viimasta ja huimat temput saavat hymyn korviin saakka. Pomppimisen lomassa keskivartalon, jalkojen ja selän lihakset vahvistuvat ja lapsen peruskunto kohenee kuin itsestään.

Trampoliinilla hyppiminen edistää myös kehonhallintaa ja tukee jokaisen lapsen eri kehitysvaiheita. Tasapaino, koordinaatiokyky, liikkuvuus ja ryhti kehittyvät hauskanpidon ja temmellyksen tuoksinnassa. Samalla aktivoituvat myös lapsen kehon syvät lihakset, joiden olemassaolosta lapsi ei välttämättä vielä tiennytkään.  

Moni aikuinenkin tietää, että trampoliinilla pomppiminen on hyvää treeniä, jossa syke nousee ja posket punoittavat. Siksi trampoliini onkin mitä mainioin tapa lisätä liikuntaa arkeen leikin ja temppujen avulla! Mikä parasta, trampoliinileikkien imaistessa mukaansa, hengitys- ja verenkiertoelimistö kehitty huomaamatta vauhdin huumassa.

Vaikka trampoliinin hyötyjä fyysiselle terveydelle on rutkasti, ei pidä unohtaa sitä kaikkein tärkeintä. Trampoliini on ennen kaikkea hauska ja omaan keholliseen ilmaisuun kannustava liikuntamuoto!

Mitä kivaa trampoliinilla voi tehdä?

HopLopin trampoliinit kannustavat muuhunkin kuin ylös-alas hyppimiseen. Lapsi voi harjoitella pomppuja yksin tai yhdessä kavereiden kanssa – jokainen omalla trampallaan. Vanhemmille lapsille trampoliini mahdollistaa myös tavoitteellisemman liikunnan, johon kuuluvat entistäkin taidokkaammat temput ja ällistyttävät ilmalennot. HopLopissa tärkeintä on kuitenkin yhteinen hauskanpito ja kaikkien turvallisuus.

Listaamme hauskimmat vinkit trampoliiniloikkiin ja leikkeihin kaikille lapsille. 

Peppuplätsit ja taidokkaat temput

Trampoliinilla voi harjoitella lukemattomia hauskoja temppuja. Osaatko peppuplätsit, selkäplätsit ja polviplätsit? Entä onko sinulla jo oma nimikkotemppusi, jota et malta päästä näyttämään?

Hupaisat teemahypyt

 Yksi lapsista keksii teeman, jonka mukaan muut hyppivät. Jos teemana on esimerkiksi pikajuoksija tai kokki, muut esittävät tätä ollessaan ilmassa. Tässä leikissä luovuudella ei ole rajoja!

Leikkimieliset kilpailut

Kuka hyppää korkeimmalle? Osaatko pyöriä vinhasti ilmassa korkkiruuvin tavoin? Kuka ehtii räpyttelemään silmiään eniten ilmalennon aikana? Keksikää lisää riemukkaita kilpailuja!

Olisiko trampoliinista uusi liikuntaharrastus? Trampoliineja käytetään monipuoliseen ja hauskaan liikuntaan HopLopin lisäksi esimerkiksi monissa harrastuksissa, kuten voimistelussa. Oletteko kuulleet vesitrampoliineista tai minitrampoliineista, joita käytetään erilaisissa jumpissa? Jos lapsesi kiinnostuu pomppimisesta kunnolla, voi hän jopa löytää oman uuden vapaa-ajan kiinnostuksen HopLopista.

Trampoliinit - Hauskaa ja hyödyllistä liikuntaa

Leikki kuin leikki sujuu sulassa sovussa ja vaaroilta vältytään, kunhan kaikki noudattavat yhteisiä leikkisääntöjä. HopLopissa pomppiessa pidetään aina mielessä seuraavat asiat:

HopLopin trampoliineilla odotamme aina omaa vuoroamme, vaikka hyppyjen näyttämistä muille ei malttaisi odottaa. Kun antaa muille tilaa, voi seurata myös muiden hienoja hyppyjä ja oppia uutta. Yksi trampoliini on aina yhtä pomppijaa varten.

Leikkiminen on hauskimmillaan yhdessä kaverien kanssa. Trampoliinilla hyppiminen on turvallisempaa, kun annetaan tilaa myös muille pomppijoille.

Monia liian hurjia temppuja tehdessä voi sattua yhtä jos toista. Tästä syystä HopLopissa tehdään volttien sijaan turvallisempia, mutta yhtä lailla hauskoja hyppyjä. Pidäthän huolen, että kaikki temput ovat turvallisia sekä leikkijälle itselleen että kavereille ympärillä.

Trampoliinilta poistuminen onnistuu turvallisesti, kun pysäyttää vauhdin ensin.

Trampoliinit voivat olla liian hurja paikka pienimmille lapsille. Onneksi alle nelivuotiaille on HopLopissa oma alueensa rauhallisempia leikkejä varten aikuisen valvonnassa.

HopLopissa vauhdikkaat trampoliinileikit ovat aina omalla vastuulla. Paikalla on kuitenkin aina henkilökuntaa turvallisen hauskanpidon takaamiseksi.

Kun kaikki noudattavat yhteisiä leikkisääntöjä, suurin vaara trampoliinilla pomppiessa ja ylös-alas peuhatessa on ajantajun katoaminen. Varoituksena aikuisille, lasten riemukkaat trampoliinileikit ja niiden seuraaminen vierestä voivat aiheuttaa kateutta jo liian isoiksi kasvaneiden keskuudessa!

Jos sukat pyörivät jaloissa innostuksesta ja trampoliinien joustavat pinnat kutsuvat, käykää varaamassa leikkiaika HopLopiin. HopLopissa on tietenkin paljon muutakin, joten tekemistä riittää useammalle kuin yhdelle kerralle. Sarjalipulla pääsee leikkimään ja pomppimaan samalla kertaa useampikin hurjapää. Löydätte lähimmän HopLop-sisäleikkipuiston, leikkiajanvarauksen sekä yhteystiedot verkosta.