Getjenny

Ensiliittymä* lapselle, mielenrauha vanhemmille

HopLop

Koulun aloittaminen on jännää, myös vanhemmille. Miten se minun kullanmuru pärjää siellä? Osaako se kulkea liikenteessä? Miten se selviää kaikista mahdollisista ja mahdottomista uhista, kun en ole koko ajan vieressä suojelemassa?

Puhelin tuo lapselle turvaa ja vanhemmille mielenrauhaa, kun tietää, missä jälkikasvu liikkuu ja voi antaa ohjeita kuin kädestä pitäen. Ja sitten ovat ne tärkeän palaverin keskeyttävät puhelut, joihin vastaa aina sydän pamppaillen, että mikähän hätä lapsella nyt on, mutta joissa lapsi kertoo, että löysi kaverinsa kanssa leikkipuiston nurkasta sammakon.

Toisaalta puhelimen mukana tulee internet ja kaikki sen mahdollisuudet ja uhat. Se asettaakin vanhemmille taas uusia haasteita. Onneksi pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan voi hyödyntää hyväksi havaittuja oppeja.

Telian digitaalinen vanhemmuuspakkaus tarjoaa vanhemmille ja huoltajille vinkkejä ja työkaluja lapsen turvalliseen netinkäyttöön, joka on luotu yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Digitaalinen vanhemmuuspakkaus tarjoaa ohjeita ensimmäisen puhelimen hankintaan, ruutuaikaan ja digiarkeen, tietoturvan ja yksityisyyden parantamiseen, häirintään, medialukutaitoon ja maailman tilanteista puhumiseen.

Lisäksi Telian Turvapaketti Minin avulla voi kaiken muun hyvän lisäksi suojata laitteet viruksilta ja haittaohjelmilta sekä asettaa lapselle ruutuaikarajoitteen.

Tärkeää on muistaa, että lapsi ei opi liikkumaan turvallisesti internetissä vain kieltämällä, rajoittamalla ja pelottelemalla – lapsilla on oikeus seikkailla netissä. Lapset ymmärtävät yllättävän paljon ja heistä kasvaa fiksumpia kuin meistä vanhemmista. Avoimesti keskustelemalla lapset oppivat ymmärtämään, miksi tiettyjä asioita kannattaa välttää.

Netti on erilainen lapsen silmin, vanhemman kannattaa perehtyä tähän uuteen näkökulmaan ja – jälleen – keskustella lapsen kanssa erilaisten sovellusten ja sivustojen hyödyistä ja haitoista.

Ehkäpä hankalin asia puhelimen ja internetin käytön opettamisessa lapselle on hyvän esimerkin näyttäminen. Jos lapsen ruutuaikaa rajoittaa, ja itse roikkuu somessa iltamyöhään, oppi ei takuulla mene perille. Lapset tarjoavatkin meille mahdollisuuden oppia itsekin.

 

 

*Yhteys Rajaton Lite 5 M 13,99 €/kk. 12 kk määräaikainen sopimus. 12 kk yht. 175,87 €. Tilaus jatkuu 12 kk:n  jälkeen toistaiseksi 15,99 €/kk tai hinnaston hinnalla. Norm. hintaiset puhelut ja videopuhelut 0,07 €/alk. min. ja teksti- ja multimediaviestit 0,07 €/kpl. Liittymällä voi soittaa Suomesta Pohjolaan ja Baltiaan kotimaan hinnoin. Ei koske puheluja ja viestejä palvelu- ja erityishinnoiteltuihin numeroihin. Muu ulkomaankäyttö erillisen hinnaston mukaisesti. Netin arvioitu maks. nopeus  5 Mbit/s. Nettimäärä kotimaassa rajaton ja EU/ETA-alueella 15 Gt/kk. Jos määrä EU/ETA-alueella täyttyy, surffaat 1 €/pvä. Hinta sis. 400 Mt tiedonsiirtoa norm. nopeudella/pvä. Jos määrä täyttyy,  käyttöä voi jatkaa verkon perusnopeudella (128 kbit/s) seuraavan vrkn alkuun. Saapuvan liikenteen vaihteluväli 3G-verkossa 0,4–5 Mbit/s ja 4G-verkossa 1-5 Mbit/s. Maks.nopeus ja vaihtelu riippuu mm. laitteen ominaisuuksista ja verkon kuormituksesta. Uuden liittymän avaus 7,99 €. Tarjous voimassa 31.8.2023 asti.

Lue myös nämä

Lasten ohjatut seikkailut Mälsät kelit ulkona...

Lue lisää

HopLop innostaa lapset leikkiin ja seikkailuun...

Lue lisää

Tutkimus: Vanhemmat toivovat lapsilleen enemmän paineetonta...

Lue lisää

Ajankohtaista