m

Getjenny

Lapsen kehitys: Miten leikki edistää oppimista HopLopissa

Leikin merkitys lapsen kehitykselle

Leikki on lapsen työtä, ja sen merkitys kehitykselle on kiistaton. Kun lapset sukeltavat mielikuvituksensa syövereihin ja antautuvat leikin pyörteisiin, tapahtuu jotain maagista. Leikin kautta lapsi oppii ymmärtämään maailmaa, kehittää sosiaalisia taitojaan ja harjoittaa ongelmanratkaisukykyään. Leikki ei ole vain hauskanpitoa, vaan se on perusta, jolle lapsen kognitiiviset, fyysiset ja emotionaaliset taidot rakentuvat.

Leikin aikana lapsen aivot ovat kuin sieni, joka imee itseensä uutta tietoa ja taitoja. Leikin avulla lapsi oppii syy-seuraussuhteita, kehittää hienomotoriikkaa ja oppii tunnistamaan sekä nimeämään tunteitaan. Leikin kautta lapsi myös oppii sääntöjä ja rajoja, mikä on tärkeää sosiaalisten suhteiden ja yhteiskunnassa toimimisen kannalta.

Leikin vaikutus motorisiin taitoihin

Motoriset taidot ovat keskeinen osa lapsen kehitystä, ja leikki on yksi parhaista tavoista harjoittaa niitä. Kiipeilyrakenteet, pomppulinnat ja muut liikunnalliset aktiviteetit HopLopissa tarjoavat lapsille turvallisen ympäristön, jossa he voivat kehittää tasapainoaan, koordinaatiotaan ja kehonhallintaansa. Leikin lomassa lapset eivät edes huomaa, kuinka heidän motoriset taitonsa kehittyvät – he keskittyvät vain pitämään hauskaa.

Kun lapset kiipeilevät, hyppivät ja juoksevat, heidän lihaksensa vahvistuvat ja kehon hahmotustaito paranee. Tämä ei ainoastaan edistä fyysistä terveyttä, vaan myös tukee oppimista ja keskittymiskykyä. Motoristen taitojen kehittyminen on tärkeää myös itsevarmuuden ja itsenäisyyden kannalta, sillä lapsi oppii luottamaan omiin kykyihinsä.

Luovuuden ja ongelmanratkaisun kehittäminen leikin avulla

Luovuus ja ongelmanratkaisutaidot ovat tärkeitä elämässä selviytymisen kannalta, ja leikki on yksi parhaista tavoista kehittää näitä taitoja. HopLopin seikkailupuistossa lapset kohtaavat erilaisia haasteita, jotka vaativat luovaa ajattelua ja päättelykykyä. Leikin avulla lapset oppivat kokeilemaan erilaisia ratkaisuja ja näkemään mahdollisuuksia siellä, missä aikuiset saattavat nähdä vain esteitä.

Leikin kautta lapset oppivat myös sinnikkyyttä ja sitkeyttä. Kun lapsi yrittää yhä uudelleen kiivetä liukumäen huipulle tai rakentaa mahdollisimman korkean tornin, hän oppii, että epäonnistumiset ovat osa oppimisprosessia. Tämä rohkaisee lasta yrittämään uudelleen ja kehittämään ongelmanratkaisutaitojaan, jotka ovat arvokkaita niin koulussa kuin elämässä yleensäkin.

Leikki yhdistää perheen

Leikki ei ole vain lasten etuoikeus, vaan se on myös tilaisuus perheen yhteiselle laadukkaalle ajalle. Perheen yhteiset aktiviteetit: Hauskaa aikaa yhdessä -artikkelissa korostetaan yhteisten kokemusten merkitystä perheen sisäisen sidoksen vahvistamisessa. HopLopissa vanhemmat voivat osallistua lastensa leikkeihin ja seikkailuihin, mikä luo yhteisiä muistoja ja vahvistaa perhesuhteita.

Yhteinen leikkihetki on myös mainio tapa irrottautua arjen kiireistä ja stressistä. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia toistenne seurasta ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Perheen yhteinen aika on arvokasta ja leikin lomassa voi syntyä keskusteluja ja hetkiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Syntymäpäiväjuhlat leikin ja oppimisen juhlaa

Syntymäpäivät ovat lapsille vuoden kohokohtia, ja niiden viettäminen leikin merkeissä tekee päivästä entistäkin erityisemmän. Lasten syntymäpäiväjuhlat: Unohtumattomia elämyksiä HopLopissa -artikkeli kertoo, kuinka syntymäpäiväjuhlat voivat olla paitsi hauskoja myös opettavaisia kokemuksia. HopLop tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, jotka tukevat lasten kehitystä ja tarjoavat iloa ja riemua.

Juhlien aikana lapset pääsevät nauttimaan leikeistä ystäviensä kanssa, mikä tukee sosiaalisten taitojen kehittymistä. Synttärikemut: Seikkailupuiston paras tapa juhlia lapsen syntymäpäivää ja Synttärikemut: Hauskaa ja jännitystä seikkailupuistossa -artikkelit korostavat, kuinka syntymäpäiväjuhlat voivat olla täynnä jännitystä ja seikkailua, jotka jäävät mieliin pitkäksi aikaa.

Leikki ja oppiminen käsi kädessä

Leikki ja oppiminen eivät ole erillisiä toimintoja, vaan ne kulkevat käsi kädessä. Leikin kautta lapsi oppii parhaiten, sillä leikki herättää uteliaisuuden ja innostuksen oppia uutta. Tekemistä lapselle: Ideoita aktiiviseen vapaa-aikaan -artikkeli tarjoaa vinkkejä siihen, kuinka vanhemmat voivat tukea lastensa oppimista leikin avulla. HopLopissa leikin lomassa tapahtuva oppiminen on luontevaa ja vaivatonta.

Leikin avulla lapsi voi harjoitella uusia taitoja ja soveltaa oppimaansa käytännössä. Esimerkiksi pallomeressä leikkiminen kehittää lapsen aistihavaintoja ja tilan hahmottamista. Leikkiessään lapsi ei ainoastaan opi uutta, vaan myös vahvistaa jo opittuja taitoja ja tietoja. Näin leikki muodostuu oppimisen perustaksi, joka kantaa lasta läpi elämän.

Etsi

HopLopista

HopLop toimii valtakunnallisesti ja puistoja löytyy jokaisesta maakunnasta Turusta Joensuuhun ja Helsingistä Ouluun. HopLop-puistoihin kuuluvat myös laadukkaat perheravintolat ja synttäripalvelut.

Hyvä tietää Touhupassista

Passin voi ostaa vain Leo´s Leikkimaan verkkokaupasta. Touhupassia ei voi ostaa HopLop tai Leo’s puistoista.

Ostaessasi passia, kirjaudu sisään tai rekisteröidy Leo’s & HopLop Family jäseneksi ja lisää lapsi, jolle passi ostetaan. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Ostaessasi passia, rekisteröidyt Leo’s & HopLop Family jäseneksi. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Passeja on myynnissä rajoitettu määrä. Kampanjatarjous päättyy viimeistään 7.4.2024. Touhupasseja on saatavilla vain rajoitettu erä, jolloin passit voidaan myydä loppuun ja kampanja päättyy tällöin ennen 7.4.2024 päivää.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty tietylle lapselle.

Kyllä, passi sisältää sisäänpääsyn kahdelle aikuiselle.

Voit ostaa ennemmän kuin yhden passin mutta sinun tulee ostaa yksi passi kerrallaan, sillä passi kirjataan aina tietylle lapselle.

Passi on voimassa 23.6.2024 saakka. Mitä nopeammin ostat, sitä useammin pääset seikkailemaan!

Touhupassi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Ensimmäisellä vierailulla lapsesta otetaan puistossa valokuva ja se liitetään passiin tunnistamisen varmistamiseksi. Passi on henkilökohtainen ja lapsen on varauduttava näyttämään henkilöllisyystodistus jokaisella seikkailukerralla (Kela-kortti on riittävä todistus).
Passin QR-koodi tulee näyttää Family-tilin kautta seikkailemaan tullessa. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.

Touhupassiin kuuluu yksi ilmainen muovinen rinnakkaiskortti pyydettäessä. Muovikortin saamiseksi voimassaoleva passi tulee näyttää Family tilin kautta puiston kassalla. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.
Rinnakkaiskortilla lapsi voi jatkossa tulla leikkimään, ilman että passia täytyy näyttää erikseen Family tilin kautta.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.

Varaa leikkiaika HopLopiin ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän Touhupassia” painiketta.

Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä Touhupassisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Touhupassi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.

Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 

Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Kirjautuneena

Elina Meikäläinen

Kirjaudu ulos

Saapumisohjeet

  1. Aja kohteeseen Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki
  2. Parkkeeraa kerrokseen P4.
  3. Jos olet toisessa kerroksessa, tule hissillä kerrokseen P4
  4. Etsi pinkki alue (pylväät) ja etsi lasiovi, jossa lukee DOWN UNDER.
  5. Tule sisään lasiovista, käänny heti vasemmalle. Kävele käytävän päähän ja ovesta sisään.
  6. Olet nyt kerroksessa P4 ylätasanteella. Puistoon pääset joko oikealla olevalla hissillä tai Hoplopin ovesta portaat alas
  7. Tervetuloa!

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 

Kirjaudu OmaHopLopiin

Oletko unohtanut salasanasi? Klikkaa tästä.

Ei käyttäjätunnusta? Rekisteröidy

Lahja sankarille: ikioma Kuukausipassi!

Kun varaat synttärit 16.4.-26.5.2024 välisenä aikana, saatte sankarille lahjaksi kuukausipassin. Passin saa käyttöön juhlapäivänä puistosta, jolloin myös kuukauden leikkiaika alkaa. Passi liitetään varaajan Family -tiliin.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty synttärisankarille.

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Passi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.
Varaa leikkiaika ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän passia” painiketta.
 
Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä passisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Passi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.
Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 
 
Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi