Lasten ohjatut seikkailut

Mälsät kelit ulkona voivat laittaa mielikuvituksen koetukselle, kun pitäisi keksiä tekemistä. Ei kuitenkaan kannata antaa sateen ja muiden harmillisten sääilmiöiden ankeuttaa. HopLopit ympäri Suomen kutsuvat hauskoihin ohjattuihin seikkailuihin, joissa leikkimielisyys ja seikkailujen pyörteisiin heittäytyminen palkitaan. 

Hauskojen aktiviteettien temmellyksessä lapsi pääsee ratkomaan ongelmia ja suorittamaan mitä erikoisempia tehtäviä yhdessä muiden kanssa. Seikkailuja valvoo HopLopin oma ohjaaja, jonka seurassa lapset pääsevät unohtumattomille seikkailuille jännittävien teemojen parissa.

Ohjatut seikkailut innostavat leikkiin ja yhteistyöhön

Mitä HopLopin ohjatuissa seikkailuissa voi tehdä? Parempi kysyä, mitä ei voi, sillä vain mielikuvitus on hauskojen, leikintäyteisten seikkailujen rajana. Joulukuussa seikkaillaan seuraavissa teemoissa:

Petteri-poron jännä joulu

”Nyt kyllä jäkälästi jännittää!”, supisi Petteri itsekseen ja steppailli sorkat täristen pitkin pihaa. Pikkuporon ensimmäinen joulu lähestyi ja joulupukki oli antanut sille monta tärkeää tehtävää. Onneksi joulumuori oli huikannut hyvän vinkin: pyydä apua tontuilta. Joten nyt kaikki tontuiksi itsensä tuntevat, rientäkää Petterin apulaisiksi!

Mestaritontun tonttukoulu

Mestaritonttu avasi uuninluukun ja otti tuoksuvat piparit uunista ulos. ”Tämä taisi olla jo sadas pelti”, tonttu mietti mielessään. ”Eikä vielä riitä mihinkään. Taidan olla pikkuisen pulassa, kun myös joulukortit, koristelut ja monenmoiset puuhat ovat vielä tekemättä! Mistä ihmeestä löytyisi vikkeliä tonttukokeilta, joista voisin pikakouluttaa taitavia apulaisia?” Jos sinulla on taipumusta tonttuiluun, niin kipaise äkkiä mukaan mestaritontun tonttukouluun!

Tontun kadonnut pipariresepti

”Ei ole siellä, ei ole täällä, ei ole tuolla”, puhisee tonttu Touhukas ja säntäilee eestaas etsien piparireseptiä. Se penkoo paikkoja ja nuohoaa nurkkia, eikä löydä! ”Voihan hiippalakki! Onkohan resepti pudonnut matkalla Pohjoisnavalta kotiin… siinä sakeassa lumisateessa kun ei nähnyt sinne, ei tänne, ei tuonne.” Nyt tarvitaan äkkiä lisää tomeraa tonttuvoimaa, että kadonnut pipariresepti löydetään nopiaan! Hiippaile tontun avuksi ja ota kaverikin mukaan!

Seikkailujen tiimellyksessä ei ainoastaan pidetä hauskaa. Tehtävien ratkominen yhdessä on mitä parhain tapa harjoitella yhteistyötaitoja, ohjeiden seuraamista ja ryhmätyöskentelyä. Seikkailun edetessä myös lapsen koordinaatiokyky ja motoriset taidot kehittyvät kuin huomaamatta. Kaiken lisäksi, leikin jälkeen on varmasti hurjan paljon kerrottavaa!

HopLopin ohjatut seikkailut kutsuvat leikkiin

Leikkien, pelien ja muunlaisen tekemisen keksiminen ei ole tunnetusti aina helppoa lapsille – puhumattakaan aikuisista! Etukäteen suunnitellut ja ohjaajan valvonnassa tapahtuvat lasten seikkailut ovat ratkaisu tähän iänikuiseen pulmaan. Ohjattuihin seikkailuihin pääsevät kaikki lapset sisäänpääsylipun hinnalla. Seikkailemaan pääsee siis samaan hintaan, ilman lisämaksua!

Vaikka leikit ovat mitä mainiointa tekemistä yli neljävuotiaille lapsille, mukaan pääsevät myös pienemmät aikuisen seurassa. Seikkailuun voi hypätä mukaan milloin tahansa. Jos kuitenkin haluaa kokea koko jännittävän seikkailun, kannattaa olla valmiina uuteen seikkailuun aina tasatunnein parhaaseen leikkimisaikaan eli klo 16 – 19.30 välillä. Aika on loistava päivähoito- tai koulupäivän jälkeisille turvallisille seikkailuille aikuisen valvonnassa.  Käykää varaamassa leikkiaika HopLopiin verkossa ja valmistautukaa jo tulevia seikkailuja varten. 

Kannattaa olla valppaana ja seurata silmä tarkkana kalenteria HopLopin verkkosivuilta. Ehkäpä juuri sinun HopLopissa järjestetään jokin vuodenaikojen mukaan vaihtuvista seikkailuista. Netistä löydät missä ja milloin järjestämme ohjattuja seikkailuja eri teemoilla. Seikkailkaa lähimpään HopLop-sisäleikkipuistoon viettämään ikimuistoinen ohjattu elämys täynnä hauskoja tehtäviä ja kiperiä pulmia.