Virussuunnitelma

Tässä suunnitelmassa kuvataan toimia joita HopLop Oy on tehnyt ja tekee päivittäisessä toiminnassaan ehkäistäkseen koronaviruksen leviämisen. Suunnitelmassa on otettu huomioon: asiakkaan toiminta ennen toimipisteeseen tuloa, toiminta toimipisteeseen saavuttaessa, henkilökunnan toiminta asiakaspalvelutilanteissa, henkilökunnan suojausmenetelmät virusta vastaan sekä toimenpiteet ja rajoitukset, joita on tehty aktiviteetteihin.

ENNEN HOPLOP PUISTOON SAAPUMISTAA

Asiakas tekee ajanvarauksen varauspalvelun kautta. Asiakkaan tulee tunnistautua nimellään, sähköpostilla ja puhelinnumerollaan.

  • Ajat, joita asiakas voi varata ovat pääsääntöisesti 30 tai 15 minuutin välein. Yhteen ”slottiin” voi varata ajan 30 henkilöä samanaikaisesti. Tällä pyritään jaksottamaan asiakasvirta kulkemaan tasaisesti läpi päivän ja ehkäisemään lipunostotilanteeseen syntyviä ruuhkia.

Ajanvarauspalvelussa leikkiaika rajataan 4 tuntiin.

  • Isoimmissa puistoissa samanaikaisten ihmisten maksimaalinen kokonaismäärä on rajoitettu ajanvaraustoiminnalla 50%:iin normaalista. Tilamme ovat isoja suurimmat tiloistamme ovat jopa 4500m2 ja sekä pinta-alaa että ilmakorkeutta puistoissa on leikkiä väljästi tämän supistuksen mukaisella asiakasmäärällä. Maksimaalista asiakkaiden kokonaismäärää voidaan säätää suuremmaksi tai pienemmäksi ajanvarauskapasiteettia muuttamalla. Kaikki puistoon saapuvat asiakkaat kuitataan puistoon saapuneiksi ja asiakkaiden kokonaismäärää voidaan näin seurata.

Ajanvarauspalvelu lähettää asiakkaalle tekstiviestin, kun leikkiaika on lopuillaan.

Ajanvarausjärjestelmä mahdollistaa asiakkaiden nopean ja tehokkaan kontaktoinnin mahdollisissa altistumistapauksissa. Asiakkaiden kontaktoinnin ja tietojen toimittamisen osalta toimimme viranomaisten kanssa heidän toivomallaan tavalla.

 

HOPLOP PUISTOON SAAPUMINEN

Saapuessaan puistoon asiakkaalle tiedotetaan aulassa olevalla tv:llä pyörivässä videossa leikkiohjeiden lisäksi virusturvallisuudesta. (käsien pesusta, turvaväleistä, leikkiajasta)

Asiakasta tiedotetaan turvaväleistä lattiaan liimatuilla turvavälitarroilla.

Asiakas ohjataan pesemään kädet, jonka jälkeen asiakas ohjataan käyttämään käsidesinfiointiainetta.

Desinfiointitelineitä on sijoiteltu myös muualle puistoon.
Lipu noston yhteydestä rannekkeet tai leimat olemme poistaneet käytöstä väliaikaisesti. Samalla asiakasta informoidaan kassan turvapleksiin kiinnitetyllä tarralla, että kaikkiin puistoihimme on asennettu viruksia ja bakteereita valokatalyysimenetelmällä jatkuvasti tuhoava Nanoksi pinnoite.

Lipunoston yhteydessä tarjoamme veloituksetta kaikille yli 12-v asiakkaillemme kasvomaskin kertoen samalla sanallisesti ja turvapleksiin kiinnitetyllä tiedotteella, että suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskin ja muista hygieniaa ylläpitävistä toimista muistutetaan asiakkaita puistovierailun aikana toistuvilla kuulutuksilla.

  • Jos asiakkaalla ei ole omaa kasvomaskia me annamme sellaisen ilmaiseksi.

Jos aulatilassa on vesipiste, se on muutettu käsien pesupisteeksi. Tästä ilmoitetaan vesipisteen yhteyteen kiinnitetyllä julisteella.

  • Käsien pesupisteille on lisätty THL:n käsienpesuohjeet sekä ”yski oikein” ohjeet. Näitä ohjeita on myös muualla HopLop Puiston tiloissa.Myös kaikki muut mahdolliset puistosta löytyvät vesipisteet ovat joko pois käytöstä väliaikaisesta tai muutettu käsienpesupisteiksi.
    Kaikki kosketuspinnat ovat päällystetty Nanoksi pinnoitteella.

 

 

PUISTOSSA LEIKKIMINEN

Puiston aktiviteetteihin olemme merkanneet teippauksin ja tarroin turvaväleistä muistuttavat ohjeet. Leikkilabyrintin sisäänmenoaukkoihin on myös laitettu turvavälitarrat.

Sähköisten pelien ja laitteiden ympärille olemme rajanneet turvavälin tarroituksin, joilla ohjataan vain 1 käyttäjä kerrallaan käyttämään peliä tai laitetta.

Osa aktiviteeteista on poistettu käytöstä väliaikaisesti. Näitä aktiviteetteja ovat mm. Pallomeret, pallosota-alue, jättilegot, pienimmät pehmorakentelupalikat.

Leikkiessään asiakas kuulee 2 kertaa tunnissa kasvomaskeista muistuttavan kuulutuksen. Lisäksi asiakas kuulee kuulutuksen turvaväleistä ja muista terveysturvallisuutta ylläpitävistä toimenpiteistä.

Kaikki pinnat ovat päällystetty Nanoksi pinnoitteella.

HOPLOP SYNTYMÄPÄIVÄT

Syntymäpäivien tarjoilut tarjoillaan yksittäisin annoksin. Onnittelulaulua ei lauleta ja kakkukynttilät on poistettu käytöstä väliaikaisesti. (puhaltaminen)

Synttäriosallistujien määrä on rajattu 10 henkeen.

Huoneen ovi pidetään avoinna jatkuvasti.

HOPLOP KAHVILASSA ASIOIMINEN

Kahvilan myyntilinjastolla on turvaväleistä muistuttavat tarroitukset. Pullat, munkit ja muut paistotuotteet ovat pakattuina yksittäispusseihin. Aterimet tuodaan asiakkaalle pöytään annoksen tuonnin yhteydessä.

Kahvilan asiakaspaikat on rajattu 50% maksimista tällä hetkellä. Olemme poistaneet tuolit osasta pöytäryhmiä ja merkanneet tarroituksin pöydät turvaväleiksi.

Kahvilan turvapleksiin on kiinnitetty erikoisajan omavalvontasuunnitelma

Tuotteiden läheisyyteen, jotka asiakas annostelee itse (jäähilejuoma) on lisätty kertakäyttöhanskat ja THL:n ohjeet niiden oikeaoppisesta käytöstä.

Kaikki kosketuspinnat kahvilassa ovat päällystetty Nanoksi pinnoitteella.

ASIAKAS WC:T

Wc tiloihin olemme lisänneet THL:n käsienpesuohjeet ja ”yski oikein” ohjeet.

WC: tilojen läheisyyteen on lisätty Käsidesiannostelija.

Kaikki kosketuspinnat ovat päällystetty Nanoksi pinnoitteella.

4 TUNNIN LEIKKIAIKA

Leikkiaika on rajattu 4 tuntiin ja varauspalvelu ilmoittaa asiakkaalle leikkiajan loppumisesta.

HOPLOP TYÖNTEKIJÄN TURVALLISUUS

Velvoitamme työntekijöiltämme maskin pitoa jatkuvasti.

  •  Myös silloin kun puisto ei ole vielä auki asiakkaille ja esivalmisteluvuorossa on useampi kuin 1 työntekijä.

Kassapisteille olemme lisänneet turvapleksit.

Työntekijöitä ohjeistetaan pitämään turvavälit asiakkaisiin ja toisiin työntekijöihin.

Ihokontaktia pyritään välttämään asiakaspalvelu tilanteissa. Vaihtorahat lasketaan pöydälle, ei anneta rannekkeita tai leimaa.

Työntekijöitä ohjeistetaan käyttämään käsidesinfiointi ainetta.

Kaikki kosketus pinnat kahvilassa, aulassa, myyntilinjastoilla on päällystetty Nanoksi pinnoitteella.

Henkilökuntaa on ohjeistettu tehostetusta käsihygieniasta.

 

TOIMENPITEET JA RAJOITUKSET KOOTUSTI

1) Kaikki kosketuspinnat ovat päällystetty Nanoksi pinnoitteella. Nanoksi pinnoite yhdessä valon kanssa aikaan saa valokatalyysin joka tuhoaa viruksia ja bakteereja. Tuhoaa myös covid-19 viruksen.

2) Asiakasmäärät rajattu 50% normaalista

3) Ajanvarausjärjestelmä, jolla hallitaan ja ohjataan asiakasvirtaa. o Ei ruuhkia puistoon saapumisen yhteydessäo Asiakasmäärät jakautuvat tasaisemmino Jokaisen asiakkaan yhteystiedot, tiedämme tarvittaessa tarkalleen kuka ja mihin aikaan on meillä vierailluto Ennakointi työvuorosuunnittelussa

4) Vahva maskisuositus yli 12 vuotiailleo Jos omaa maskia ei ole annamme sellaisen asiakkaalle ilmaiseksio Myynnissä myös yksittäin pakattuja kertakäyttömaskeja

5) Käsiendesinfiointiaine tarjolla kaikille puistossa vieraileville.o Antaa 2 tunnin suojan viruksia vastaan

6) Turvaväliohjeistukset tarroilla ja kuulutuksin

7) Jokaiseen päivään lisätty lisäsiivouskohteita.o Näitä seurataan päivittäin täytettävällä listalla. Lisäsiivottavia kohteita päivän aikana ovat mm. oven kahvat, kahvitermarin kahvat, jäähilejuomakoneen annostelukahva yms. kosketuspinnat.

8) Kahvilan asiakaspaikat rajattu 50% normaalistao Kahvilan paistotuotteet myydään yksittäispakattuinao Aterimet viedään pöytään asiakkaan annoksen viennin yhteydessä.o Maustepisteistä poistettu ketsuppi/sinappi annostelijato Annokset tarjoillaan yhdelle pöytäseurueelle kerrallaan

9) Vesipisteet muutettu käsienpesupisteiksi

10) Osa aktiviteeteista poistettu väliaikaisesti käytöstä

Pallomereto, Jättilegot, Pehmopalikat, Pallosota-alue

11) Syntymäpäiväjuhliin muutoksia vierasmäärissä, tarjoilujen annostelussa sekä laulaminen ja kynttilöiden puhaltaminen on poistettu.

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi.Lue lisää