m

Getjenny
HopLopissa liikutaan ja leikitään

HopLopin kysely: 43 % vanhemmista murehtii oman lapsen liikkumattomuutta

Tuoreen kyselyn mukaan lähes puolet vanhemmista murehtii oman lapsen liikkumattomuutta. Sama osuus vanhemmista kertoo lapsen liikkuvan keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Asiantuntijan mukaan lasten liikkumattomuus on todellinen huolenaihe, johon vanhempien syyllistäminen ei kuitenkaan ole ratkaisu. Liikunnallisten rutiinien ja iloa tuottavien asioiden löytäminen on tärkeä askel kohti liikkuvampaa arkea.

HopLop-seikkailupuistoketjun tekemän kyselyn mukaan lasten liikkuminen huolettaa vanhempia. 43 prosenttia kyselyyn vastanneista vanhemmista kertoo murehtivansa lapsensa liikkumattomuutta vähintäänkin silloin tällöin. Vastaavasti omaa liikkumattomuuttaan murehtii jopa 78 prosenttia.

Enemmistö kyselyyn vastanneista vanhemmista kertoo, että lapsi liikkuu alle 3 tuntia päivässä (2 tuntia 48 %, 1 tunti 24 %). Joka viides lapsi (24 %) taas liikkuu keskimäärin kolme tuntia päivässä.

”Terveyden edistäjän näkökulmasta lasten liikkumattomuus on oikea ongelma, ja se heijastuu myös jaksamiseen, oppimiseen ja kehitykseen. Tutkimuksista tiedämme, että itseraportoitu tieto on yleensä todellisuutta optimistisempaa. Alle 8-vuotiaiden liikuntasuositus on jopa 3 tuntia päivässä. Sen toteutumisessa ei kuitenkaa auta syyllistäminen tai ulkopuolelta annetut pakotteet”, toteaa sosiaalipsykologi ja  Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry:n toiminnanjohtaja Marja Kinnunen.

Kinnunen painottaa, että tärkeintä on löytää ne tavat, joilla lapsi ja koko perhe tykkää liikkua ja leikkiä arjessa, ja etsiä keinoja niiden lisäämiseen.

HopLopin toimitusjohtaja Kalle Peltola on Kinnusen kanssa täysin samoilla linjoilla siitä, että liikkuminen ei lisäänny hampaita kiristämällä, vaan päinvastoin hölläämällä.

“Kysyimme vanhemmilta, miten lapset tällä hetkellä liikkuvat ja vastauksissa nousi ilahduttavasti esille leikin ja liikunnan yhdistäminen liikkumismuotona. Pihaleikit, omatoiminen liikuminen esimerkiksi kävellen sekä sisäliikunta- ja seikkailupuistot nousivat esille lähes yhtä suosittuina liikkumismuotoina. Juuri monipuolisuus, ja liikkumisen lisääminen ilon ja riemun kautta on mielestäni kaikkein tärkeintä. Meillä lapset ottavat keskimäärin 11 000 askelta 4 tunnin puistoseikkailun aikana ja uskallan väittää, että liikkuminen tapahtuu oikeastaan itsestään leikin varjolla.”

Suurimpina syinä liikkumattomuudelle kyselyyn vastaajat pitävät digitaalisten pelien pelaamista, sarjojen ja elokuvien katselua, vähäistä vapaa-aikaa, sosiaalista mediaa ja koulusta johtuvaa väsymystä.

Kyselyyn osallistuneilta vanhemmilta kysyttiin myös, mikä omassa perheessä on ollut paras keino lisätä lapsen liikkumista. Ratkaisuvinkkeinä annettiin esimerkiksi yhdessä tekeminen, oman esimerkin näyttäminen, leikin kautta liikkuminen, kannustaminen ja kavereiden seura.

Kinnunen allekirjoittaa ehdottomasti vanhempien jakamat vinkit, mutta painottaa myös, että lasten liikuttaminen ei saa jäädä vanhempien harteille, eikä esimerkin näyttäminen ole vain vanhempien vastuulla.

“Ajattelemme helposti kaiken olevan kiinni omasta tai lapsen motivaatiosta tai omista vanhemmuustaidoistamme. Totuus on kuitenkin, että mikäli ympäristö kannustaa liikkumaan ja rutiinit ovat liikunnallisia, motivaation merkitys on varsin vähäinen. Jos lapsen arkeen kuuluu rutiineja, jotka sisältävät liikkumista, kuten pyöräily kouluun tai pihapelit naapurin lasten kanssa, hoituu ainakin suuri osa liikkumisesta omalla painolla. Harrastukset ovat tärkeitä, mutta arkiympäristöllä on iso merkitys lasten liikkumisessa. Jos lapsen sosiaalinen maailma on verkossa, on ymmärrettävää, että leikkipuiston sijaan se vetää puoleensa”, summaa Kinnunen. 

Leikkiminen on hauskaa HopLopissa

Marja Kinnusen 3 vinkkiä liikkuvampaan arkeen:

Omaa ympäristöä on syytä tarkastella kriittisesti ja muokata sitä sellaiseksi, joka liikuttaa lasta – sekä rutiinien että konkretian tasolla. Entä jos olkkarin seinältä löytyisivät puolapuut tai eteisen ovella roikkuisivat renkaat? Mitä pitäisi tapahtua, että päiväkotimatka menisi kävellen tai pyöräillen?
Kivoja asioita on syytä lisätä systemaattisesti arkeen. Tiukan viikkokalenterin sijaan jokainen perheenjäsen voi esimerkiksi vuorollaan valita seuraavan viikon aktiviteetin.
Lapselle pitää muistaa tarjota mahdollisuuksia liikkumiseen, leikkiin ja peleihin. Kunhan lapsille annetaan aikaa ja paikka, käynnistyy leikki usein kuin itsestään. Aktiivinen leikkiminen myös liikuttaa lasta.

* HopLopin teettämän leikki- ja liikkumiskyselyn tiedonkeruu toteutettiin Typeformin kautta 25.1.-3.2.2023. Kyselyyn vastasi 1294 henkilöä. 

 

Seikkailupuisto HopLop

HopLop on Suomen suurin seikkailupuistoketju ja merkittävin yksityinen lasten liikuttaja. HopLop on perustettu vuonna 2005. HopLop ja Leo´s yhdistyivät tammikuussa 2023. Yhtiöllä on yhteensä 68 puistoa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa. HopLop haluaa tuoda iloa ja riemua lapsiperheiden arkeen ja tehdä siitä helpompaa turvallisuudesta tinkimättä.

Etsi

HopLopista

HopLop toimii valtakunnallisesti ja puistoja löytyy jokaisesta maakunnasta Turusta Joensuuhun ja Helsingistä Ouluun. HopLop-puistoihin kuuluvat myös laadukkaat perheravintolat ja synttäripalvelut.

Hyvä tietää Touhupassista

Passin voi ostaa vain Leo´s Leikkimaan verkkokaupasta. Touhupassia ei voi ostaa HopLop tai Leo’s puistoista.

Ostaessasi passia, kirjaudu sisään tai rekisteröidy Leo’s & HopLop Family jäseneksi ja lisää lapsi, jolle passi ostetaan. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Ostaessasi passia, rekisteröidyt Leo’s & HopLop Family jäseneksi. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Passeja on myynnissä rajoitettu määrä. Kampanjatarjous päättyy viimeistään 7.4.2024. Touhupasseja on saatavilla vain rajoitettu erä, jolloin passit voidaan myydä loppuun ja kampanja päättyy tällöin ennen 7.4.2024 päivää.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty tietylle lapselle.

Kyllä, passi sisältää sisäänpääsyn kahdelle aikuiselle.

Voit ostaa ennemmän kuin yhden passin mutta sinun tulee ostaa yksi passi kerrallaan, sillä passi kirjataan aina tietylle lapselle.

Passi on voimassa 23.6.2024 saakka. Mitä nopeammin ostat, sitä useammin pääset seikkailemaan!

Touhupassi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Ensimmäisellä vierailulla lapsesta otetaan puistossa valokuva ja se liitetään passiin tunnistamisen varmistamiseksi. Passi on henkilökohtainen ja lapsen on varauduttava näyttämään henkilöllisyystodistus jokaisella seikkailukerralla (Kela-kortti on riittävä todistus).
Passin QR-koodi tulee näyttää Family-tilin kautta seikkailemaan tullessa. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.

Touhupassiin kuuluu yksi ilmainen muovinen rinnakkaiskortti pyydettäessä. Muovikortin saamiseksi voimassaoleva passi tulee näyttää Family tilin kautta puiston kassalla. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.
Rinnakkaiskortilla lapsi voi jatkossa tulla leikkimään, ilman että passia täytyy näyttää erikseen Family tilin kautta.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.

Varaa leikkiaika HopLopiin ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän Touhupassia” painiketta.

Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä Touhupassisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Touhupassi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.

Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 

Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Kirjautuneena

Elina Meikäläinen

Kirjaudu ulos

Saapumisohjeet

  1. Aja kohteeseen Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki
  2. Parkkeeraa kerrokseen P4.
  3. Jos olet toisessa kerroksessa, tule hissillä kerrokseen P4
  4. Etsi pinkki alue (pylväät) ja etsi lasiovi, jossa lukee DOWN UNDER.
  5. Tule sisään lasiovista, käänny heti vasemmalle. Kävele käytävän päähän ja ovesta sisään.
  6. Olet nyt kerroksessa P4 ylätasanteella. Puistoon pääset joko oikealla olevalla hissillä tai Hoplopin ovesta portaat alas
  7. Tervetuloa!

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 

Kirjaudu OmaHopLopiin

Oletko unohtanut salasanasi? Klikkaa tästä.

Ei käyttäjätunnusta? Rekisteröidy

Lahja sankarille: ikioma Kuukausipassi!

Kun varaat synttärit 16.4.-26.5.2024 välisenä aikana, saatte sankarille lahjaksi kuukausipassin. Passin saa käyttöön juhlapäivänä puistosta, jolloin myös kuukauden leikkiaika alkaa. Passi liitetään varaajan Family -tiliin.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty synttärisankarille.

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Passi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.
Varaa leikkiaika ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän passia” painiketta.
 
Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä passisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Passi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.
Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 
 
Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi