m

Getjenny
Leikkimässä HopLopissa

Paineeton ja kiireetön leikki kuuluu lapsen arkeen

Nykypäivänä lasten vapaa-aika täyttyy leikin ja kavereiden kanssa touhuamisen sijaan yhä enemmän koulutehtävillä, harrastuksilla ja muilla velvoitteilla. Vaikka tavoitteellinen liikunta ja muut harrastukset, läksyistä puhumattakaan, ovat tärkeässä osassa lasten arkea, ei niiden pitäisi viedä liikaa aikaa ja jaksamista leikin kustannuksella. Kun arkeen pitäisi harrastusten ja koulutöiden lisäksi varata riittävästi aikaa unelle ja lepäämiselle, tulee kaiken tämän suorittamisessa kiire. Ei ihme, että rento leikkiminen ja kiireetön tekeminen ovat jääneet yhä vähemmälle monen lapsiperheen arjessa.

HopLop teetti kyselytutkimuksen, johon vastasi 1000 suomalaista. Liiallisen ruutuajan jälkeen eniten huolta lasten ajankäytössä aiheuttivat kova treenaaminen ja kilpaileminen sekä liian tavoitteellinen tekeminen. Sen sijaan rentoa ajanviettoa perheen kanssa toivoi 69% vastaajista. 91% vastaajista puolestaan toivoi, että lapset käyttäisivät enemmän aikaa leikkimiseen. Vastauksista ilmeni myös, että yhä nuoremmat lapset lopettavat leikkimisen hälyttävän varhain. Lähes kolmannes lapsista lopettaa leikin jo alle kuusivuotiaana.

Rentoa leikkiä vai tavoitteellista suorittamista?

Liiallisen passiivisen ruudun ääressä vietetyn ajan ja kovan tavoitteellisen suorittamisen välillä täytyy löytyä tasapaino. Siinä missä moni vanhempi kamppailee lapsensa kanssa päivittäisestä ruutuajasta, toisille lapsuuteen kuuluvalta leikiltä ja huolettomalta tekemiseltä vievät aikaa liian suorituskeskeiset harrastukset. Eivätkä ruutuaika ja suorituspaineet ole tuntemattomia asioita aikuisillekaan.

Vaikka tavoitteellinen tekeminen, kuten musiikki sekä yksilö- ja joukkueliikunta, ovat monille lapsille rakkaita harrastuksia, tulisi lasten vapaa-aikaa kuulua riittävästi ei-tavoitteellista ja suorittamisesta vapaata touhuamista. Luovuuteen ja mielikuvituksen käyttöön innostava leikki on tähän mitä erinomaisin vaihtoehto.

Lisää liikuntaa liikunnan ilosta

Leikin varjolla voi mielikuvituksen kehittämisen ja kaverisuhteiden syntymisen ohessa oppia motorisia ja liikunnallisia taitoja. Kun lapsella ei ole rajoitteita sille, mitä kaikkea hauskaa leikin tiimellyksessä voi keksiäkään, lapsen luovuus pääsee kukkimaan. Vaikka vakavat liikuntaharrastukset kehittävät lapsen liikunnallisia taitoja, voivat joukkuelajien tarkat säännöt ja yksilösuoritusten pikkutarkat tekniikat aiheuttaa tarpeetonta painetta. 

Kaiken lisäksi tavoitteellisessa liikunnassa kilpailu ja suoriutuminen muita paremmin on yleensä keskeinen osa harrastusta. Tällöin ei välttämättä ole aina selvää, että arvostelu kohdistuu lapsen suoritukseen, ei lapseen itseensä. Vaikka aina ei pärjäisikään, se ei tarkoita, ettei lapsi olisi yhtään vähemmän arvokas yksilönä.

Ohjatut seikkailut leikittävät lapsia HopLopissa

HopLop kutsuu huolettomaan ja hauskaan leikkiin

Myös aikuisten kannattaa muistaa, että vanhemmuus ei ole suoritus, jossa onnistumista arvioidaan. Eikä lapsi yleensäkään vaadi aikuisilta sen kummempia. Yhteinen tekeminen ja arkinenkin touhuaminen ovat lapsille tärkeitä ja merkityksellisiä asioita, kunhan niille vain varaa aikaa.

HopLopissa leikki ei tunnu työltä, sillä se tarjoaa innostavat puitteet leikkiin ja huvitteluun kaikenikäisille lapsille. Liikunnallisten leikkien parissa tulevat tutuiksi lapsen oman kehon kyvyt ja motoriset taidot kehittyvät kohisten. Samalla leikin tiimellyksessä opitaan elämässä tärkeitä sosiaalisia taitoja ja otetaan toiset huomioon. Mikä tärkeintä, HopLopissa leikki ei ole suoritus, vaan tärkeintä on hauskanpito, yhteisten pelisääntöjen puitteissa.

Jos tiukkapipoinen suorittaminen kyllästyttää, varatkaa leikkiaika lähimmästä HopLop-sisäleikkipuistosta. Hoplopista löytyy yhtä jos toista hauskaa aktiviteettia, niin hankkikaa kerralla sarjalippu lippukaupasta. Hieman varttuneemmille lapsille voi hakea HopLopiin koululaisille leikkiluvan iltapäivien hauskaksi aktiviteetiksi. Lähimmän HopLop-sisäleikkipuiston sekä puiston yhteystiedot ja aukioloajat löydätte helposti netistä.

Etsi

HopLopista

HopLop toimii valtakunnallisesti ja puistoja löytyy jokaisesta maakunnasta Turusta Joensuuhun ja Helsingistä Ouluun. HopLop-puistoihin kuuluvat myös laadukkaat perheravintolat ja synttäripalvelut.

Hyvä tietää Touhupassista

Passin voi ostaa vain Leo´s Leikkimaan verkkokaupasta. Touhupassia ei voi ostaa HopLop tai Leo’s puistoista.

Ostaessasi passia, kirjaudu sisään tai rekisteröidy Leo’s & HopLop Family jäseneksi ja lisää lapsi, jolle passi ostetaan. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Ostaessasi passia, rekisteröidyt Leo’s & HopLop Family jäseneksi. Ostamasi passi on käytettävissä voimassaoloajan Family tilisi kautta.

Passeja on myynnissä rajoitettu määrä. Kampanjatarjous päättyy viimeistään 7.4.2024. Touhupasseja on saatavilla vain rajoitettu erä, jolloin passit voidaan myydä loppuun ja kampanja päättyy tällöin ennen 7.4.2024 päivää.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty tietylle lapselle.

Kyllä, passi sisältää sisäänpääsyn kahdelle aikuiselle.

Voit ostaa ennemmän kuin yhden passin mutta sinun tulee ostaa yksi passi kerrallaan, sillä passi kirjataan aina tietylle lapselle.

Passi on voimassa 23.6.2024 saakka. Mitä nopeammin ostat, sitä useammin pääset seikkailemaan!

Touhupassi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Ensimmäisellä vierailulla lapsesta otetaan puistossa valokuva ja se liitetään passiin tunnistamisen varmistamiseksi. Passi on henkilökohtainen ja lapsen on varauduttava näyttämään henkilöllisyystodistus jokaisella seikkailukerralla (Kela-kortti on riittävä todistus).
Passin QR-koodi tulee näyttää Family-tilin kautta seikkailemaan tullessa. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.

Touhupassiin kuuluu yksi ilmainen muovinen rinnakkaiskortti pyydettäessä. Muovikortin saamiseksi voimassaoleva passi tulee näyttää Family tilin kautta puiston kassalla. Kuvakaappaus passista ei ole riittävä.
Rinnakkaiskortilla lapsi voi jatkossa tulla leikkimään, ilman että passia täytyy näyttää erikseen Family tilin kautta.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.

Varaa leikkiaika HopLopiin ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän Touhupassia” painiketta.

Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä Touhupassisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Touhupassi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.

Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 

Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Kirjautuneena

Elina Meikäläinen

Kirjaudu ulos

Saapumisohjeet

  1. Aja kohteeseen Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki
  2. Parkkeeraa kerrokseen P4.
  3. Jos olet toisessa kerroksessa, tule hissillä kerrokseen P4
  4. Etsi pinkki alue (pylväät) ja etsi lasiovi, jossa lukee DOWN UNDER.
  5. Tule sisään lasiovista, käänny heti vasemmalle. Kävele käytävän päähän ja ovesta sisään.
  6. Olet nyt kerroksessa P4 ylätasanteella. Puistoon pääset joko oikealla olevalla hissillä tai Hoplopin ovesta portaat alas
  7. Tervetuloa!

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 Vaihtoehto 1: Seuraa katossa roikkuvista opasteissa olevia keltaisia DOWN UNDER -merkintöjä, jotka johdattavat perille. Huomaa, että kaikki hissit eivät pysähdy kaikissa kerroksissa. Kauppakeskuksessa sijaitsevat kartat auttavat hissien ja reitin löytämisessä.

Vaihtoehto 2: Juna-asemalta Triplaan saapuessa kerroksessa 4 on infopiste, josta voi kysyä neuvoa. 

Vaihtoehto 3: Tule kauppakeskuksessa sijaitsevilla hisseillä kerrokseen P4 (parkkihalli). Seuraa keltaisia DOWN UNDER -tarroja ja katossa olevia opasteita, kunnes näet HOPLOP -kyltit. Seuraa kylttejä perille puistoon. Tämä on täysin ESTEETÖN vaihtoehto puistoon saapumiselle.

Vaihtoehto 4: Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee MINITRIPLA. Sen luota lähtee DOWN UNDER -tarroilla merkitty reitti käytävää pitkin hisseille, joilla pääsee suoraan puistoon (hissit ovat ajastettuja, ja kulkevat kerrokseen P6 vain puiston ollessa avoinna). 

 

Kirjaudu OmaHopLopiin

Oletko unohtanut salasanasi? Klikkaa tästä.

Ei käyttäjätunnusta? Rekisteröidy

Lahja sankarille: ikioma Kuukausipassi!

Kun varaat synttärit 16.4.-26.5.2024 välisenä aikana, saatte sankarille lahjaksi kuukausipassin. Passin saa käyttöön juhlapäivänä puistosta, jolloin myös kuukauden leikkiaika alkaa. Passi liitetään varaajan Family -tiliin.

Kyllä, passi on henkilökohtainen ja se on merkitty synttärisankarille.

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Passi on voimassa kaikissa Suomen Leo’s ja HopLop puistoissa. Mikäli haluat käyttää passia muiden maiden Leo´s Leikkimaissa, ota yhteyttä asiakaspalveluun hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi

Passilla voi seikkailla passin voimassaoloaikana niin monena päivänä kuin haluaa. Leikkiaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Yksi leikkiaika/päivä. Passia ei voi hyödyntää maksettaessa synttäreitä, retkiä tai ryhmätilaisuuksia.

Suosittelemme ajanvarausta. Muista kirjautua Family tilille käyttääksesi passia.
Varaa leikkiaika ennakkoon ajanvarauksen kautta. Viimeistele ajanvaraus klikkaamalla “Käytän passia” painiketta.
 
Saavu puistoon ja näytä ajanvarauksesi kassalla, sekä passisi Leo’s & HopLop Family tililtä. Passi tulee näyttää suoraan tililtäsi, kuvakaappaus passista ei ole riittävä. Varauksessa mukana olevat muut lapset ja aikuiset ovat oikeutettuja edullisempaan verkkosisäänpääsyn hintaan.
Leo’silla ja HopLopilla on oikeus perua passi, jos sen käyttäjä toistuvasti käyttäytyy häiritsevästi tai ei noudata puiston toimintasääntöjä tai jos passia väärinkäytetään. 
 
Asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa hello@leosleikkimaa.fi tai info@hoplop.fi