Getjenny

HopLop on mukana Harrastamisen Suomen mallissa Helsingissä, Vantaalla, Pirkkalassa ja Lohjalla.

HopLop

HopLop-seikkailupuistoketju on valittu yhdeksi palveluntarjoajaksi Harrastamisen Suomen malliin, minkä myötä HopLop Helsinki Pasila ja HopLop Helsinki Outlet, HopLop Vantaa Vantaanportti, HopLop Lohja ja HopLop Pirkkala ovat tänä lukuvuonna mukana maksuttoman harrastustoiminnan tarjoajissa koulupäivän jälkeen. HopLopin tarjoaman harrastustoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia liikkumiseen ilon ja leikin kautta, lisätä sosiaalisia taitoja ja purkaa harrastamiseen liittyvää eriarvoisuutta.

Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön luoma koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyömalli, joka laajentuu lukuvuonna 2023–2024. Suomen mallissa tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallin harrastustuntien maksajana toimivat kunnat.

HoLopin harrastustoiminnassa on kyse liikunnallisista harrastustunneista, joita vetävät HopLopin koulutetut ohjaajat. Harrastustoimintaan kuuluu monipuolisia vaihtuvia teemoja, kuten trampoliinikoulua, ninjakoulua ja sirkuskoulua. Lapsia ohjataan myös esimerkiksi muistipelien, toiminnallisten aarrejahtien ja pihapelien pariin.

Tunnit ovat olleet erittäin suosittuja. Ryhmät täyttyivät nopeasti ja olemme lisänneet uusia ryhmiä. Lapset ovat ottaneet HopLopin liikunnalliset harrastustunnit ilolla vastaan. Lapsilta tullut palaute on esimerkiksi ollut, että järjestettäisiinpä tämä kerho joka päivä ja kestäisipä se monta tuntia”, iloitsee HopLop Lohjan seikkailupuistoesimies Kirsi Tuominen.  

HopLopin harrastetoiminta on ollut käynnissä syyskuun alusta alkaen useilla eri paikkakunnilla ympäri Suomea lisänä seikkailupuiston muuta toimintaa. Vantaanportin HopLopissa toiminta käynnistyy lokakuussa. HopLopin uudet maksuttomat harrastetoiminnan tunnit ovat saaneet positiivisen vastaanoton.

“Saimme heti huomata, että HopLopin harrastustunneille löytyy valtavasti kysyntää. Lapset ovat tykänneet monipuolisista leikeistä ja löytäneet jo uusia kavereita kerhosta, mikä on meille tärkeää”, kertoo HopLop Helsinki Outletin seikkailupuistoesimies Jonna Porko

 

HopLopin tavoitteena on lisätä lasten liikkumisen iloa ja kehittää sosiaalisia taitoja

Aktiivisilla tunneilla pelataan ja leikitään erilaisissa ryhmissä. HopLopin harrastustoiminnan tavoitteena on, että lapset liikkuvat mahdollisimman paljon ja saavat onnistumisen tunteita ratkottuaan erilaisia päättely- ja rastitehtäviä. HopLopin seikkailupuiston erilaiset aktiviteettivälineet kannustavat liikkumiseen ilon ja leikin kautta.

“Olemme tutkineet, että HopLopissa lapsi ottaa tyypillisesti yhden puistovierailun aikana yli 5000 askelta. Kun liikkuminen tapahtuu leikin ja ryhmätekemisen kautta, tulevat askeleet kuin itsestään”, kommentoi HopLopin myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö Kaisa Niemi.

Toisena tärkeänä tavoitteena Hoplopin harrastustoiminnalle on sosiaalisten taitojen kehittäminen. Peleissä ja leikeissä otetaan huomioon, että lapset eivät välttämättä tunne toisiaan, vaan lapsia voi olla monesta eri koulusta ja eri luokilta. HopLopin harrastustoiminnan kautta lapset voivat löytää uusia ystäviä.

HopLopin mukanaolo Harrastamisen Suomen mallissa tarjoaa lasten arkipäiviin uudenlaisia liikkumisen mahdollisuuksia sekä puitteet, jotka eivät ole kaikille lapsille itsestäänselvyys.

“On tutkittu tosiasia, että lapsilla on erilaiset mahdollisuudet harrastamiseen ja liikkumiseen. HopLopille on kunnia-asia olla mukana tarjoamassa maksutonta toimintaa ja purkamassa eriarvoisuutta useissa eri kunnissa. Liikkumisen ilo on lasten ja nuorten perusoikeus”, kommentoi HopLopin toimitusjohtaja Kalle Peltola.

 

Lisätietoja

Tiina Riihola, Viestintäpäällikkö, HopLop
tiina.riihola@hoplop.fi, +358 50 3103 200

 

Seikkailupuisto HopLop

HopLop on Suomen suurin seikkailupuistoketju. HopLop on perustettu vuonna 2005. HopLop haluaa tuoda iloa ja riemua lapsiperheiden elämään ja tehdä siitä helpompaa turvallisuudesta tinkimättä. Koko perheen seikkailupuistoelämyksiä tarjoavat HopLop ja Leo’s Leikkimaa yhdistyivät tammikuussa 2023. Euroopan suurimmaksi yksityiseksi lasten liikuttajaksi nousseella yhtiöllä on lähes 70 puistoa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa. Lue lisää: hoplop.fi 

Lue myös nämä

Lasten ohjatut seikkailut Mälsät kelit ulkona...

Lue lisää

HopLop innostaa lapset leikkiin ja seikkailuun...

Lue lisää

Tutkimus: Vanhemmat toivovat lapsilleen enemmän paineetonta...

Lue lisää

Ajankohtaista