Leikkiminen ja liikkuminen kehittävät motorisia taitoja

Tiesitkö, että HopLop ei ole pelkkä riehumispaikka, vaan lapsesi kehittää leikkiessään monia motorisia ja sosiaalisia taitoja? Lapsi tutustuu omaan kehoonsa ympäristön kautta. Hän oppii tuntemaan omia mittasuhteitaan pujahtaessaan koloista, ylittämällä ja alittamalla esteitä sekä kokeillessaan eri tasoilla ja korkeuksilla liikkumista. Lapsi pääsee harjoittelemaan opittuja taitoja ja kehittämään uusia, vahvistamaan tasapainoaan ja voimiaan.

Lapset tarvitsevat rohkaisua ja kannustusta liikuntataitojen kehittämisessä: silloin on hyvä harjoitella kiipeilyä ja muita vauhdikkaampia toimintoja. Näin lapsi saa myös itseluottamusta suhteessa omiin taitoihinsa, kehoonsa ja ympäristöönsä. Anna lapsesi kokeilla ja ihastele, kuinka hän pääsee käyttämään taitojaan ja kehittymään turvallisessa, lapselle suunnitellussa ympäristössä.

Teksti Coronarian asiantuntijat:
Rina Mannerkivi, fysioterapeutti
Emmi Karjalainen, toimintaterapeutti

Coronariassa työskentelee 650 fysio-, toiminta- ja puheterapeuttia, jotka hyödyntävät HopLopia terapioissaan. Coronaria on Suomen suurin ja monipuolisin kuntoutus- ja terapiapalveluiden tuottaja ja toimii ympäri Suomen Inarista Helsinkiin.

ASIANTUNTIJOIDEN VINKIT
HOPLOP PÄIVÄÄN

PIILOON LABYRINTTIIN

Lapsi oppii tuntemaan omia mittasuhteitaan pujahtaessaan koloista, ylittämällä ja alittamalla esteitä, kokeillessaan eri koloihin mahtumista sekä liikkuessaan eri tasoilla ja korkeuksilla.

HopLopin labyrinteista löytyy monia piilopaikkoja ja salatunneleita. Kuinka monta erilaista löydätte?

YLÖS, ALAS, LIUKUMÄKEEN

Liukumäen laskeminen istuen kehittää keskivartalon hallintaa, istumatasapainoa ja opettaa mukautumaan liikkeeseen. Lisäksi se antaa voimakkaan kokemuksen liikkeestä ja lopussa liikkeen pysähtymisestä.

Liukumäkiä on kaikenlaista ja monenmoista,
mutkilla ja ilman. Laskekaa yhdessä,
kuinka monta liu’utte!

KIIPEILE KUIN APINA

Pienten lasten puolelta löytyy paljon tutkittavaa. Tarjolla on mm. pehmeitä kiipeilytelineitä, jotka kehittävät lapsen kehonhallintaa, silmä-käsiyhteistyötä ja kehittymässä olevia tarttumaotteita.

Näytä mallia, hassuttele ja hulluttele. Ja eikun uudestaan!

Jatkamalla tämän nettisivun käyttöä, hyväksyt keksien/evästeiden (cookies) käytön.Lue lisää